. Ma Zita napja van.
Szja-bevallás elektronikusan - Sajtóközlemény
2014-04-15 18:12:16
Szja-bevallás elektronikusan - Sajtóközlemény

Szja-bevallás elektronikusan - Sajtóközlemény

 

Egyre több személyijövedelemadó-bevallás érkezik az interneten keresztül a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, tavaly az összes bevallás mintegy negyede elektronikus formában jutott célba. Idén – egyebek mellett – már az adónyilatkozat is egyszerűen letölthető a NAV honlapján található banner segítségével, a kész bevallást pedig kinyomtatva és aláírva papíron, vagy az ügyfélkapun keresztül az interneten is továbbítani lehet a NAV-hoz. Fotó:szegedma.hu

 

 

A banner-technológia sikerére alapozva, a NAV szakemberei kiterjesztették az internetről telepíthető szja-bevallások körét, így – a 1353-as bevallási formán túl – már a 1353ADÓNYILATKOZAT jelű nyomtatvány („söralátét”) is egyszerűen elérhető és letölthető. (Korábban az szja-bevallás elektronikus benyújtásához négy programot kellett az adózóknak telepíteniük. Ezt a bonyolult folyamatot egyszerűsítette nagymértékben a tavaly bevezetett szja-banner.)

A szükséges programokat a www.nav.gov.hu honlap „Kiemelt témák” kategóriájában található „SZJA” menüpont alatt lehet letölteni és telepíteni. A telepítés előtt elolvasható, hogy milyen feltételekkel választhatók az egyes személyijövedelemadó-bevallási nyomtatványok, és megtekinthetők a felhasználói útmutatók is, valamint a programok telepítéséhez szükséges Java futtatókörnyezetről is itt található tájékoztatás. A kiválasztott nyomtatvány telepítése a bevalláskitöltő program nevét megjelenítő képre kattintva indul.

 

A futtatás során az Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a kiválasztott nyomtatvány (1353, 1353NY vagy 1353ADO) és a nyomtatványhoz tartozó aktív súgó is települ. A „Tovább”, majd az ezután megjelenő második ablakban a „Telepít” gombra kattintva néhány percen belül befejeződik a letöltés és a telepítés. A „Futtat” gombbal indítható az ÁNYK, amely automatikusan megnyitja a telepített nyomtatványt. A programok bármikor futtathatók és újraindíthatók (akár a félig kitöltött bevallás is megnyitható), letöltésük, telepítésük és használatuk nem igényel számítástechnikai és idegen nyelvi ismereteket. A programok elérésében segítséget nyújt a NAV kisfilmje, amely a http://youtu.be/z_r-BEIUOYc linken érhető el.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

Utoljára frissítve: 2014-04-15 18:12:53

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>