. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Nők, édesanyák a sportban-Szocsi 2014
2014-01-30 16:03:09
Nők, édesanyák a sportban-Szocsi 2014

Nők, édesanyák a sportban-Szocsi 2014

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a MOB Nők a Sportban Bizottsága a 2014. évi Szocsi Téli Olimpiai Játékok alkalmából művészeti pályázatot hirdet a Procter & Gamble (P&G) támogatásával. A pályázat a téli olimpiai játékokra és az azon részt vevő női sportolókra kívánja felhívni a figyelmet, egyben a sportolók mögött álló édesanyák kitartó támogatása, elkötelezettsége és odaadása előtt tisztelegve. Fotó:mob.hu-Pálinger Katalin






Pályázati kategóriák

 I. Fotó 

 Pályázati anyag:

- A pályamű olyan művészi színvonalú fotó, amely megörökíti a versenyszerűen vagy nem versenyszerűen sportoló gyermek(ek) vagy felnőtt(ek) – korosztályi korlátozás nélkül - és édesanyjuk közötti interakciót, érzelmeket, szurkolást, támogatást a sportoláshoz, ezen belül a téli sportokhoz kötötten.

-  A fotók lehetnek dokumentarista jellegűek (valamilyen sportversenyen, edzésen készült fotók), vagy beállítottak.

Részvételi feltételek:

- A pályázaton minden 18. életévét betöltött hivatásos és amatőr fotós indulhat.

- Egy pályázó legfeljebb 5 db, fekete-fehér vagy színes, digitális saját fotóval pályázhat. A digitális fotókat minimum 5 megapixel felbontásban, jpg formátumban kell beküldeni DVD-n vagy USB adathordozón. Különleges művészi indok esetén papírkép is elfogadható, melynek legkisebb mérete: 30 x 40 cm. 3-6 képből álló sorozat egy képnek számít. Sorozat esetén az egyes képek legkisebb mérete: 24 x 30 cm.

-  Az adathordozón fel kell tüntetni a pályázat címét („Nők, édesanyák a sportban - Szocsi 2014 pályázat”) és a pályázó nevét. A digitális fotók fájlnevét a következő formában kell megadni: SAJÁT NÉV_FOTÓ CÍME_FOTÓ SORSZÁMA 1-5-ig.jpg. Papírkép esetén a fotó hátoldalán olvashatóan fel kell tüntetni a pályázat címét, a pályázó nevét és a fotó címét valamint sorszámát 1-5-ig. Sorozat esetén a sorozat tagjait ugyanazon sorszámmal kell jelölni.

- A kép tartalmi elemeinek a módosítása, montázs, a képelemek eltávolítása vagy beillesztése nem elfogadható.

-  Csak a pályázati kiírásnak megfelelő fotók kerülnek elbírálásra.

 
II. Képzőművészet

Pályázati anyag:

- A pályamű olyan autonóm alkotás (szobor, festmény, grafika, kisplasztika stb.), amely a nők szerepét mutatja be a sportban a téli olimpia szellemében.

Részvételi feltételek:

- A pályázaton minden 18. életévét betöltött személy indulhat.

- Egy pályázó legfeljebb 2 db alkotással pályázhat.

- Az alkotás maximum 2x1 méteres lehet, és olyan technikával készült, amely biztonságosan csomagolható és szállítható.

-  Csak a pályázati kiírásnak megfelelő alkotások kerülnek elbírálásra.

 


Pályázati díjazás

 - Mindkét kategóriában a zsűri által kiválasztott legjobb két-két pályázó pénzjutalomban részesül (1. hely: nettó 150.000,- Ft, 2. hely: nettó 100.000,- Ft), a kategóriánkénti harmadik helyezett értékes tárgyjutalomban részesül. A pénzjutalmakat a kiírók számla ellenében utalják a nyertes pályázók bankszámla számára. 

- A kiírók fenntartják maguknak a jogot, hogy az értékelő bizottság javaslatai alapján a pályadíjakat megoszthassák, átcsoportosíthassák, vagy az elvártnál alacsonyabb művészi színvonal esetén egyáltalán ne ítéljék oda.


Pályázat beadásának határideje és értékelése, eredményhirdetés

-  A beérkezett pályaműveket a MOB által felkért zsűri tagjai értékelik.

- FOTÓ kategória: a pályázati anyagokat 2014. január 24-én 16 óráig kell eljuttatni a MOB irodába, név, telefonszám és e-mail cím megadásával. A nyertes pályázókat a kiírók január 31-ig e-mailben értesítik. 

- KÉPZŐMŰVÉSZET kategória: a pályázati anyagokat 2014. március 3-án 16 óráig kell eljuttatni a MOB irodába, név, telefonszám és e-mail cím megadásával. A nyertes pályázókat a kiírók március 12-ig e-mailben értesítik.

-   A pályamunkákat az alábbi címre kérjük elküldeni:

Magyar Olimpiai Bizottság

1124 Budapest, Csörsz utca 49-51.

Személyes leadás munkanapokon 9.00 – 16.00 óra között

 

Egyéb feltételek és szerzői jogok

Nevezési díj nincs.

Egy alkotó több kategóriában is indulhat.

A MOB és a MOB Nők a Sportban Bizottsága által kiírt hasonló témájú pályázaton korábban már nevezett műveket beküldeni nem lehet.

A pályaműveket kiállításra alkalmas állapotban kell beadni.

Pályázó a pályázati anyag beküldésével automatikusan:

-  elfogadja a pályázati feltételeket;

-  nyilatkozik, hogy az általa benyújtott pályamunka saját eredeti alkotása, szerzői joga őt illeti, a benyújtott fotókon szereplők beleegyezésével rendelkezik, továbbá a benyújtott pályamunka más személyiségi jogait nem sérti;

- elfogadja, hogy a kiírók csak azokat a pályamunkákat értékelik, melyek megfelelnek a pályázati feltételeknek, illetve elérik az általuk elvárt művészi szintet;

- hozzájárul, hogy a kiírók és a pályázat támogatója, a P&G a pályamunkákat – a szerző megjelölésével – saját kommunikációjában illetve kiállítások alkalmával népszerűsítés érdekében térítésmentesen használja akár a pályázat zárása után is.

Forrás:mob.hu

Utoljára frissítve: 2014-01-30 16:04:00

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>