. Ma Márk napja van.
A rezsicsökkentés két oldalán
2014-04-15 22:54:22
A rezsicsökkentés két oldalán

A rezsicsökkentés két oldalán

Most, hogy túl vagyunk, az országgyűlési választásokon, egyre kevesebbszer találkozhatunk a médiában a rezsicsökkentés kifejezéssel. Majd talán jó négy év múlva újra csúcsra járatják, ha akkor lesz még egyáltalán rezsi. Az elmúlt hónapokban hallottak alapján nem lenne meglepő, ha 2018-ban már a szolgáltató fizetne azért, hogy fogyasszuk az ő energiáját, vagy vegyük igénybe a szolgáltatását.

 

A harc azért még tart - akkor is - ha egyelőre kikerült a politikai arzenálból. Átmenetileg másoké lett a főszerep. A szélhámosoké, de lehet, hogy csak a más módon szélhámoskodóké. Figyeljék csak! A marketing magasiskolája, az átverésre épít. Mert, hogy sokan bedőlnek ennek az átverésnek az Magyarországon természetes.

 

- Akár 75 százalékos áramdíj-megtakarítást is elérhetünk, ha megvesszük a csodálatos Energy Saver Pro készüléket – adja tudtunkra egy kéretlen elektronikus levél. Ami azért valljuk be, vérzik néhány sebből – elemzi a levelet és a szélhámosságot az fn.hir24.hu

Ami gyanús elsőre, hogy finoman szólva sem következetes a levél. Ott kezdődik, hogy hol tegez, hol magáz (ékezeteket ritkán használ).

 

Egyszer azt írja, hogy eddig egy forintnyi áramért mindössze 0,75 forint értékűt kaptunk, de eztán ez nem így lesz. Aztán meg azt, hogy a kütyüvel 75 százalékkal kevesebb lesz az áramszámlánk. Ami ugye nem ugyanaz.

 

Aztán az ajánlati árnál adott árengedménynél is cseppet elszámolják magukat (38 ezerből 8 ezer engedmény az 18 ezer). A leírás pedig, hogy hogyan is működik a kütyü, felfoghatatlanul bonyolultan hangzik (a leegyszerűsített verzió: optimalizálja és jobbá teszi az áramellátást). Hmm.

 

Ami érthető belőle: bedugjuk a konnektorba, oszt mindjárt olcsóbb lesz az áram. Még az „A"energiaosztályú készülékeknél is. Vagyis a tudatosabb fogyasztókat is igyekeznek befűzni. Ami kérdés lehet, hogy hány konnektorba kell megvenni ezt a csodakütyüt, akciósan alig több mint tizennyolcezerért darabját.

 

Aztán furcsa, hogy állandóan növekvő villanyszámláról írnak, mintha nem is hallottak volna a magyar rezsicsökkentésről. Nem mintha a mínusz 20 százalék mellett nem mutatna jól még a mínusz 75 százalék. És, hogy végleg meggyőzzenek, mérnököket idéznek (igaz, csak keresztnévvel), hogy tényleg valósak a megtakarítások. Meg elégedett fogyasztókat.

 

No és 100 százalékos pénz-visszafizetési garancia is van. Erre mondják, hogy túl szép ahhoz, hogy igaz legyen? A kütyü felkeltette a Villanylap.hu figyelmét is, ezért tesztelték, mindenféle szempontból. Megrendelték, kipróbáltatták egy méréstechnikai céggel. Többször egy-egy órán át vizsgálták, hogy a különböző elektromos készülékek kevesebb áramot fogyasztanak-e a kütyün keresztül.

 

Sőt!

A teszt tapasztalatait így összegezték: a vizsgálat során fogyasztáscsökkenés nyomaira nem bukkantak. Sőt! Kiderült, hogy ha a kütyüt dugjuk csak be a konnektorba, akkor az maga is áramot fogyaszt, nem is keveset. Vagyis pluszkiadást okoz. Ezért aztán megpróbáltak élni a pénz-visszafizetési garanciával, ám az elégedetlenség jelzésére megadott e-mailcímről kézbesíthetetlen jelzéssel jött vissza a levelük . BŐVEBBEN>>

 

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>